Председник Kине честитао председнику Вучићу Дан државности

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга, који му је уручио честитку председника Си Ђинпинга поводом Дана државности.

У писму председника Сија се каже: "Поводом Дана државности Републике Србије, дозволите ми да у име владе и народа Кине, као и у своје име, Вама, влади и народу пријатељске Србије упутим искрене честитке и најлепше жеље.

Последњих година кинеско-српски односи одражавају одличан тренд развоја, међусобно политичко поверење се непрекидно продубљује, сарадња у свим областима се стално шири и тиме се доприноси заједничкој добробити двеју земаља и двају народа. Придајем велику пажњу развоју кинеско-српских односа и спреман сам да заједно са Вама, заједничким трудом, промовишемо Свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије и да се подигну на нове степенице, са циљем стварања још веће добробити двеју земаља и двају народа.

Желим Вашој цењеној земљи просперитет, а народу срећу и здравље", наводи се у честитики председника Сија.

Председник Вучић је амбасадору Лију уручио писмо којим председнику Сију честита Лунарну нову годину са жељама за напредак Народне Републике Кине и благостање пријатељског кинеског народа. Председник Вучић је рекао да очекује да и у овој години српско-кинеска сарадња у оквиру стратешког партнерства постане још ближа и чвршћа, посебно кроз иницијативу за Нови пут свиле и механизам сарадње "1+16" Кине и земаља Централне и Источне Европе.

Председник Вучић и амбасадор Ли су размотрили и конкретне кораке за реализацију заједничких пројеката привредне сарадње.

Извор: Танјуг

Остале вести