Срби и Вучић о пругама

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, у разговору са Србима у Вргинмосту, да је Србија, због незаинтересованости ранијих хрватских власти, била натерана да ради на модернизацији пруге према Будимпешти, па ће сада добар део саобраћаја бити измештен према Бечу, уместо да иде преко Загреба и Љубљане.

Он је изразио задовољство што је хрватска страна сада показала интерес да се реконструише пруга Београд-Загреб.

"Ја сам то предлагао некадашњем премијеру Зорану Милановићу, али он није био заинтересован за источне излазнице. Мислим да је и хрватски интерес да се то направи, јер све што дође из централне Европе мора да иде даље према југоисточној Европи“, објаснио је Вучић.

Он је, на молбу Владе Дражића да се Србија укључи у обнову железничке инфраструктуре на прузи Сисак-Kарловац, рекао да не мисли да наша земља може да улаже у ту пругу, али да је заинтересован да пита и разговара са хрватском владом о томе како би се завршила пруга до Ријеке.

То нам је, како је казао, био најкраћи пут до централне Европе.

С тим у вези указао је и да је "Пут свиле“ један од највећих пројеката у савременом свету, напомињући да ће Kина 2029. имати највећи БДП у свету, па више никоме тај пројекат неће бити смешан.

Остале вести