Србија ће стипендирати двадесетпеторо српске деце да наставе школовање

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас Србима у Вргинмосту да се не обазиру на увреде, као што су квалификације да су четници, те указао да се мора чинити све како би се зауставило исељавање.

Председник Србије данас је у Вргинмосту обећао да ће Србија обезбедити стипендије за 20 -25 младих, ђака одликаша, из српских социјално угрожених породица.

Вучић је у разговору са мештанима, Србима из Вргинмоста и околних села, где живи око 700 српских породица, разговарао о њиховим порблемима, а замољен је да Србија помогне око стипендија, како би та деца наставила школовање.

На молбу Саше Kосановића да држава Србија помогне удружење Привредник у подршци младима кроз стипендије, Вучић је обећао да ће наша земља обезбедити 20 до 25 стипденија.

Vrginmost
Извор: Танјуг

Kосановић је објаснио да сваке године Привредник додељује стипендије талентованим младима како би се школовали и како се не би селили.

Ради се, како је додао, о деци из породица које живе од социјалне помоћи, које им не могу обезбедити школовање.

За стипендију према Kосановићу аплицира око 100 деце и ради се о помоћи на месечном нивоу од по 100 до 120 евра.

Председник Вучић је обећао да ће Србија помоћи и дати стипендије за 20, до 25 деце, што ће износити више од 20.000 евра на годишњем нивоу.

"Синоћ сам разговарао сам младим људима из различитих крајева Хрватске и изненадио како су талентовани, како имају идеје и начин на који размишљају о будућности својој и српског народа, своје земље Хрватске и своје Србије“, рекао је Вучић.

Vrginmost
Извор: Танјуг

Он је нагласио да треба улагати у будућност.

Изненадио се, када је једна грађанин рекао да се из његовог места исељавају на Исланд.

"Шта раде на Исланду? Kада је Србија играла једну утакмицу у Ирској, мој син је рекао да је тамо срео много Хрвата, али шта раде на Исланду?“, упитао је он.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести