Спремни смо да дамо Хрватима све што тражимо за Србе

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Србија спремна да све што тражи за Србе у Хрватској да и Хрватима у Србији - "без икаквих проблема, истог секунда".

"Да не причамо да то мора да да агенција, комисија, свети Петар... не. Све што тражимо за вас, ми смо спремни истог секунда да учинимо за Хрвате, не само по мери реципроцитета, већ смо спремни да урадимо и више. Желимо да се сви грађани осећају у Србији као код куће", рекао је Вучић у Вргинмосту током разговора са мештанима.

Напомињући да је видео трагове ратних разарања и да мали број људи живи у том крају, председник Србије је захвалио српском живљу што под тешким околностима живи тамо и остаје заједно са својим породицама.

"Ви нам реците шта мислите да ми својом политиком пре свега можемо да учинимо да вама помогнемо и да вам олакшамо живот", навео је Вучић и пожелео мештанима да живе боље и да буду сигурни и безбедни.

"Желим вам да своје име, презиме и српске славе чувате и да то ваше комшије Хрвати такође желе и да вам помажу у томе, да вас бодре, а исто ћете и ви њих у очувању њихових традиција и њихових вредности", навео је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести