Јачи је онај који ради, од лењиваца и кибицера

Најновије
Извор: Taнјуг

Јачи је онај који ради од оног који ништа не ради, него само са стране посматра, кибицује и добацује, поручио је данас председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић на предизборном митингу листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд", у Железнику.

"Нисмо се уплашили, не бојимо се кибицера", рекао је Вучић, осврћући се на опаске политичких противника да "неће смети Вучић да распише само београдске изборе", и позвао грађане Београда да подрже листу људи, који су, каже, показали храброст и истрајност у борби за пристојан, модеран и успешан Београд.

Указао је да је само листа напредњака препуна нових људи, који нису били у политици, док је њима највеће "изненађење" Саша Јанковић.

''Можда ће да тражи да га поставим за градоначелника. А, ми код нас имамо најбоље лекаре, професоре, имамо борце за права грађана, уметнике", објаснио је лидер СНС, додајући да их нападају они што мање знају.

''Што мање знају то су бахатији, што мање уче и раде то су осионији. Подржите ову листу људи који воле Београд и Србију. Они су показали необичну особину, а то је храброст. Знали су да ће бити нападани сваког дана и изложени, најгорем прогону", рекао је и додао да су се, и поред тога, ставили на чело модерног, успешног Београда.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vucic na predizbornom mitingu liste "Aleksandar Vucic - zato sto volimo Srbiju", u Zelezniku.
Извор: Taнјуг

"Зато ћемо да их победимо", рекао је и додао да грађани не треба да се обазиру на оне који свакога дана "сеју" само мржњу.

Рекао је да су о напредњацима говорили да су необразовани, а када је таквима речено да донесу своје дипломе, одједном тих диплома нема, а годинама су о томе причали.

''Онолико колико могу, а моћи ћу још најмање четири године, бићу брана њиховом незнању, бахатости, насиљу, јавашлуку, нераду. Не плашим их се уопште, могу да прете демонстрацијама, батинама, да покушавају да туку жене, ништа им неће бити дозвољено, једино да шетају, протестујте колико год хоћете, то може", нагласио је Вучић и оценивши да су се скупили најгори који би поново да пљачкају, којима је тајкун број 1 наредио да обезбеде још плацева.

Указао је да су напредњаци вратили београдску касу у најбоље стање и смањили дуг за 550 милиона евра.

''За 550 милиона евра је дуг Београда данас мањи него у време тајкуна број 2, када је владао уз подршку тајкуна број 1 и уз подршку Шапића", нагласио је Вучић подсетивши да је било неопходно много одговорности и знања да се смањи тај дуг направљен пљачком и крађом.

Њима је, како је додао, и Паркинг сервис био губитник, ''асфалт на којем неко паркира и плати", што је готово немогуће, али је било могуће у граду када су они управљали.

''Обмањују народ и хвале се мостовима које смо ми урадили. Платили смо за Пупинов мост све, иако они тврде да су га они урадили. А све моја влада урадила око тога. Ниси био у мојој влади, јес' да си хтео, али ти нисам дао да будеш премијер, иако си то тражио", поручио је Вучић.

Навео је и да је влада с њим на челу урадила ауто-пут Љиг-Чачак, иако неки кажу да су га уговорили.

''Ви сте уговорили само кредит од 300 милиона евра, ни динар нисте отплатили. Онај који плаћа то смо ми, и све остало смо урадили око тог пута", приметио је.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vucic na predizbornom mitingu liste "Aleksandar Vucic - zato sto volimo Srbiju", u Zelezniku.
Извор: Taнјуг

Додаје да је све то испричао, јер је веома важно, каже, да се обични и пристојни људи не плаше бахатих, оних који се хвале када туку жене, и када користе уличарске изразе.

"Страшно сте храбри, тресу се људи од страха. Ми никога нећемо да шамарамо, само хоћемо да наставимо да градимо и радимо", нагласио је он.

Осврнуо се и на пројекте у Београду за које га је критиковала опозиција.

''Нападали су ме да неће бити Београда на води. Милош Обреновић је покушао да спусти Београд на воду, па није успео. Данас кажу ''луди Вучић прича глупости за метро''. Али, метро ће да буде, исто као и Београд на води, а ви причајте шта хоћете", истакао је он.

Најавио је да ће недалеко од места одржавања митинга бити прва метро станица у Макишком пољу, и да ће се много тога променити што ће учинити живот лакшим.

Споменуо је да је, када је скренуо са Обреновачког пута видео неуређене канале, и поручио Синиши Малом да не броји да ли је 20. 000 или 23. 000 мање незапослених, већ да наредних дана очисти канале, како би људи видели како се брзо ради.

''Важно је да људи виде да бринемо буквално о ситницама. Хоћу да видим лепше и уређеније улице и овде у Железнику, Сремчици, и нове апотеке, домове здравља, школе. Најважнији задатак у наредном периоду је да се обришу разлике између центра града и приградског дела. Свуда у свету у приградском делу живи више људи, јер је бољи за живот. Овде где живе обични људи морамо да поправљамо услове колико је могуће", објаснио је Вучић.

Подсетио је да је његовим противницима сметало и што је отишао на Kосово и Метохију, што је разговарао са нашим народом.

''Они би желели да српски председник не разговара са српским народом. Разговараћу са њима, као што ћу имати тешке разговоре и у Хрватској, али ћу отићи да обиђем и тамошње Србе, да видим да ли можемо да учинимо нешто за наш народ", најавио је Вучић.

Рекао је да ће за неколико недеља бити отворен Народни музеј:

''Све што су затворили све ћемо да отворимо, да се не стидимо чињенице да нам деца не знају ко је Барили, ко су великани српске књижевности. Вас геније препаметне такве какве вас је само бог створио победићемо још једанпут и то са убедљивом разликом", додао је он.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vucic na predizbornom mitingu liste "Aleksandar Vucic - zato sto volimo Srbiju", u Zelezniku.
Извор: Taнјуг

Вучић се извинио партијским колегама и присталицама што неће моћи много да помаже у кампањи листе на београдским изборима, јер, како је рекао "имаћемо много важних посета, много битних гостију ће доћи у Београд, много ћемо имати посета у иностранству".

Рекао је, међутим, да је Србија данас на добром путу, те да се након 15 година пропадања и тражења себе вратила на прави колосек.

"Србија је била пред банкротством, после 15 година урушавања и уништавања свега што смо имали, пљачкашких приватизација, узимања онога што су пензионери створили, морали смо да се вратимо на прави колосек и то тешким мерама, али зато и даље мора да се ради. Успели смо, и зато једно велико хвала пензионерима, који су изнели највећи терет и разумели шта смо радили и шта је то за будућност земље", рекао је Вучић.

И данас, додао је, пензионери више не страхују, јер знају да ће и ове године али и наредних имати све веће пензије и живеће све боље.

"Знам колико су неки обећавали "гласајте за нас повећаћемо пензије и плате", али то се не ради тако, већ мора да се ради много, засуку рукави, па ће тек онда доћи веће плате и пензије. То смо успели. Не страхују данас пензионери за пензије, јер знају да ћемо и ове и следеће године повећати пензије", најавио је он.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vucic na predizbornom mitingu liste "Aleksandar Vucic - zato sto volimo Srbiju", u Zelezniku.
Извор: Taнјуг

"Наша је земља на ветрометини различитих интереса, али нећу да кукам због тога, јер наш је одговор на све то чврст став да Србију водимо ка ЕУ, али да нећемо да уводимо санкције Русији", поручио је.

Данас Србија ужива поштовање:

"Kад Србија нешто каже данас, сви знају да Србија то и мисли и да Србија то и проводи", рекао је Вучић.

Поручио је да Србија не седи на две столице, већ само на српској столици "коју не напуштамо нипошто, у свету".

Изразио је задовољство што се поштује и чува сувереност и независност Србије, те подвукао да су грађани ти који доносе одлуке којим ће путем земља ићи, а не неке амбасаде.

''Неће се никакве одлуке о путу наше земље доносити у било којој амбасади, већ ће је доносити само наши грађани", нагласио је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести