Пред нама најтежи задаци

Најновије
Извор: Влада Републике Србије

Рекао је данас у Пекингу премијер и изабрани председник Александар Вучић.

Вучић је присутвовао потписивању Меморандума о разумевању и сарадњи на пројекту Београд - Јужни Јадран, деонице Прељина - Пожега и Пожега - Бољаре, Меморандуму о разумевању и сарадњи на пројекту изградње брзе саобраћајнице државног пута Нови Сад - Рума и Протокола о сарадњи на развоју Кинеско - српског индустријског парка између града Београда и компаније ЦБРЦ.

Он је изразио задовољство досадашњом сарадњом са компанијом ЦБРЦ.

"Очекује нас изградња пруга, путева, мостова, а ваше компаније су се показале као природни савезник за изградњу путне инфраструктуре. Веома смо задовољни нашом сарадњом“, нагласио је Вучић.

Он је казао да је за Владу Србије једнако важна и деоница пута Прељина - Пожега у дужини од 31 километар.

“Надамо се да ћемо ускоро потписати и уговор за ову деоницу Коридора 11", истакао је премијер.

"Ваша Влада је врло ефикасна и увек је била велика подршка нашој компанији", рекао је представник ЦБРЦ Вен додајући да његова компанија цени сарадњу са Србијом и да се нада да ће имати што више пројеката.

Меморандуме и протокол у Пекингу потписали су потпредседница Владе и министарка за грађевинарство, саобраћај и инфраструкуру Зорана Михајловић, министар привреде Горан Кнежевић и градоначелник Београда Синиша Мали.

Премијер Вучић посету Кини наставља учешћем на свечаној вечери, коју за госте и учеснике форума "Један појас један пут“ приређује председник Кине Си Ђинпинг.

Остале вести