Преузмитебесплатносвојуапликацију

Test

Огроман значај будућег индустријског парка у Борчи

Изградња Индустријског парка пријатељства у Борчи, који ће Србији донети укупну инвестицију у висини од две милијарде евра, од огромног је значаја за Србију, оценио је данас председник Србије Александар Вучић.

Навијаћу за Звезду

Председник Србије Александар Вучић пожелео је Црвеној звезди успех на вечерашњој утакмици са Наполијем у Београду у Лиги шампиона.

Беспилотне летелице - на томе раде тимови две земље

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је о набавци беспилотних летелица од Kине разговарао са председником Kине Си Ђинпингом, те да грађани могу да буду убеђени да Србија полако, али сигурно постаје снажнија.

Опозиција не жели да види успехе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да неки у Србији, и поред свих успеха, потписаних уговора за РТБ Бор, тога што је Србија међу три најбрже растуће економије у Европи, што је продат и ПKБ, неће да виде успехе, и ништа друго не знају и неће да раде већ да се баве политиком мржње и позивима на насиље.

У Kини, од извоза меса до "летећих аутомобила"

Од свих 16 централно-источних земаља, које су део иницијативе "Један појас, један пут", Србија већ повлачи највећа средства, а у разговорима делегације са председником Александром Вучићем, у Пекингу, отворен је читав низ нових тема и предложено много пројеката на којима би Kина и Србија могле заједно да раде.

Где иде Си, ту стижу и водеће кинеске компаније

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Пекингу да постоји огроман потенцијал и огромна шанса за сарадњу са Kином и поновио колика је част за Србију да сваке године има званичан билатерални састанак са председником Kине.

Познавање језика и културе једног народa је важна ствар у односима Србије и Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас групу студената са катедре за српски језик на Универизтету за међународне студије у Пекингу.

Имам још једну идеју коју ћу изнети Сију

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће током сутрашњег разговора са председником Кине Си Ђипингом настојати да осигура његову посету Србији, али и да ће му изнети једну идеју коју не жели до сутра да износи у јавност.

Шанса за убрзани напредак

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас, након састанака и разговора са представницима кинеских компанија и банака у Пекингу, да се Србији отвара прилика, уз кинеска улагања, да за две до три године постане земља са највишим привредним растом у Европи.